maanantai 19. elokuuta 2013

Lomailua ja koulun alkua, satulahuolia ja kavioiden kopinaa

Parisen viikkoa sitten Loisto jäi laidunlomalle liian lyhyiden kavioidensa ja hieman painuneen selkänsä vuoksi. Selän vuoksi tilasimme hevosellemme myös hierojan, joka totesi, ettei selän tilanne ollut aivan niin paha, kuin millaiseksi olimme koko asian luulleet. Kaikesta huolimatta meidän olisi tarkoitus lomauttaa Loisto siksi aikaa kunnes kavioihin saadaan kengät ja voimme aloittaa kärryajelun. Huolestuttaa sinänsä, koska pitkän loman jälkeen on aina aloitettava turhankin varovasti, eikä Loisto siitä säännöstä kauheasti perusta. Hän on menevä mimmi - risut ja männynkävyt saavat kyllä väistellä meitä ihan suosiolla.
Kärryajelun jälkeen - kärryajelua olisi tarkoitus yksinomaan harjoittaa ainakin koko lokakuu - alammekin sitten sovittelemaan uutta satulaa Loistolle. Siis sikäli mikäli saan vanhan myytyä. Hyvässä kunnossa se kyllä on, vaikka jo ikääkin nähnyt. Uskon ja toivon, etten joutuisi jäämään "naimisiin" sen satulan kanssa, se kun on käynyt Loistolle yläselästä liian ahtaaksi. Ja uudeksi satulaksi emme kyllä mitään viiden tonnin Bagari-satulaa hommaa, sillä liian kallis on liian kallis. Tarkoituksenamme olisi saada sellainen mahdollisimman halpa mutta toimiva penkki, joka soveltuisi moneen menoon ja olisi mahdollisimman kevyt. Eräänä vaihtoehtona olisi yhden tallikaverin käyttämättömäksi jäänyt Claridge House'n synteettinen yleispenkki. Hänellä on niitä kaksi - toinen yleissatula, jonka juuri mainitsin ja toinen on koulusatula, jota hän itse käyttää. Olen jo kokeillut tuota yleissatulaa Loistolla ja todennut, että liike oli vapautuneempaa kuin omalla satulallani. Eikä sillä olisi hintaakaan kuin ehkä satanen... Jäisimme siis voitolle kunhan tuosta edellisestä eroon päästäisiin...

No niin, taas tuli jauhettua sitä epäoleellista, täysin ympäripyöreää diipadaapaa, mutta eikai se mitään haittaa, ehkäpä se aiheeseen liittyi ?
Asiasta allikkoon, kirjoittelen tekstiäni kipeänä. Kyllä, olen 37 asteen kuumeessa, nokkani vuotaa ja kurkku on kipeä. Kaiken lisäksi ulkona sataa vettä - eiko olekin hienoa ? Ihan kivaahan se on istahtaa sängylle röhnöttämään, ottaa miniläppäri syliin ja kirjoittaa, nyt kun siihen inspiraatiokin iski. Mutta ehkä pitäisi olla huolissaan ? Koulutehtävien sijaan istun naama kiinni ruudussa, mikä meni vikaan ? Toisaalta onhan minulla aikaakin, jopa siihen matikan viikkotehtävän palautukseen... Oikeastaan sen voisi palauttaa tänäänkin, mutten osaa käyttää skanneriamme lähettääkseni tehtävän sähköisessä muodossa. Enkä näillä ohjelmillani mitään toisen asteen yhtälöitä ala kyllä ratkomaan, se on fakta. Jees, suhtautumiseni kouluun ehkä onkin retuperällä, mutta ei läheskään niin huonolla mallilla oo mulla asiat kuin luokkalaisillani jätkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti